TISZTSÉGVISELŐINK

ELNÖKSÉG

Dr. Nyírő József, elnök

Gépészmérnökként végzett 1998-ban a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen. PhD disszertációját 2012-ben védte meg a BME Gyártástudomány és –technológia Tanszékén mikromegmunkálás és nanotechnológia területen. Azóta egyetemi adjunktusként tevékenykedik a Tanszéken. Más oktatási intézményben is végzett műszaki oktatási tevékenységet (MOME).  Az üzleti életében a kezdetekben szakértői és tanácsadói tevékenységeket végzett műszaki és minőségügyi területeken és jelenleg egy KKV szektorból származó, műanyag fröccsöntéssel foglalkozó cég ügyvezető igazgatója (Famü Kft.). Társadalmi szerepvállalásában több szövetségnek tagja, valamint a Magyarok a Piacon Klub Felügyelő Bizottsági tagja. 2017-től a MAJOSZ megválasztott elnöke. Dunaharasztiban él feleségével és három gyermekével.

herbert-rupp-majosz-683x1024

Herbert Rupp, tiszteletbeli elnök

dr.-urban-laszlo-majosz

Dr. Urbán László, elnökségi tag

Közgazdászként az MNB-ben a devizagazdálkodás területén 1977-től 1998-ig dolgozott, illetve 2000-től egészen 2010-ig az MNB FB-tagja volt. 1993-ban védte meg kandidátusi (PhD) disszertációját. 2002-től a Magyar Suzuki Zrt. külső tanácsadójaként tevékenykedett. 2007. december 1-től az MS Zrt. Igazgatóságának tagja, vezérigazgató-helyettes. Szűkebben értelmezett feladatköre a Vállalat kormányzati és iparági kapcsolatainak fejlesztése, és felelős irányítója a Vállalatnál folyó innovációs tevékenységnek is. 2009-től a MAJOSZ elnökségi tagja.

Klujber Dénes, elnökségi tag

Gépészmérnökként végzett 1998-ban a Budapesti Műszaki Egyetem és a németországi Karlsruhei Műszaki Egyetem közös képzésén, majd 2001-ben közgazdasági szakirányú másoddiplomát (MBA) szerzett a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen. A diplomázását követően autóipari minőségmenedzsment rendszerek kiépítésében vett részt különböző autóipari vállalatoknál. 2001-től a legnagyobb brüsszeli központú, független ellenőrző és tanúsító testület magyarországi leányvállalatának a VINCOTTE International Hungary Kft.-nek az ügyvezető igazgatója. 2013-tól az Európai Minőségügyi Szervezet Magyar Nemzeti Bizottságánál működő Gépjármű Szakbizottság társelnöke. 2013-2017 között a MAJOSZ elnöke, előtte 4 évig az elnökség tagjaként tevékenykedett. Budapesten él feleségével és két gyermekével.

urbanyi-laszlo-majosz

Urbányi László, elnökségi tag

1966-ban született, nős, két gyermek apja. 1990-ben végzett a Budapesti Műszaki Egyetemen okleveles gépészmérnökként, majd 1993-ban a Pénzügyi és Számviteli Főiskolán mérnök-közgazdász diplomát szerzett. 2003-ban a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Rochester Institute of Technology és a State University of New York at Buffalo együttműködésében MBA diplomát szerzett: Menedzsment valamint Termelés és Minőség menedzsment szakirányon. 1990-92 között a Csepeli Szerszámgépgyártó Rt tervezőmérnöke, 1992-98 között a GE Lighting Tungsram-nál számos középvezetői beosztást töltött be, 1998-2003 között a Thomas & Betts gyárigazgatója majd ügyvezető igazgatója, 2003-05 között a Flextronics Enclosure üzletág vezérigazgató helyettese volt. 2008-tól 2013-ig a Fehrer Automotive Rába vegyesvállalat ügyvezető igazgatója. 2005 júliusa óta a Rába Járműalkatrész Gyártó és Kereskedelmi Kft ügyvezető igazgatója. 2011-től a Lean Enterprise Institute Hungary alapító és 2014-ig Elnökségi tagja. A MAJOSZ elnökségének 2015-től tagja.
bogdanovits-laszlo-majosz

Bogdanovits László, elnökségi tag

A bánya-gépészmérnöki diploma megszerzését követően dolgozott, gyárban 2 évet, bányában 5 évet, ÁFÉSZ-ben 2 évet és tervezőintézetben 18 évet. Betöltött pozíciói: gépészeti-vezető, tervező, csoportvezető, osztály és főosztályvezető, végül igazgatóhelyettes. Közúti járműipari szakértői munkában személygépkocsi alkatrész ipari referens 1987-1995 között. 1993-ban megszervezte a MAJOSZ-t, ahol főtitkár volt 2013-ig főállásban. Ezt követően az elnökség tagja.

Jelentősebb munkái:

  • Több mint 30 ipari létesítmény technológiai és generáltervezése
  • A magyarországi személygépkocsi program keretében több megvalósíthatósági tanulmány készítése: SUZUKI, FORD (később VISTEON) AUDI, OPEL
  • „A kisvállalatok szerepe az autóalkatrész gyártás hazai fejlesztésében” címmel tanulmány
  • „A Magyar SUZUKI Rt. létesítése és hatása Esztergom és környéke gazdaságára” címmel tanulmány
kiglicsgbor2

Kiglics Gábor, elnökségi tag

Pécsett született, középfokú tanulmányait a szombathelyi Latinka Sándor Műszaki Szakközépiskola Tervezés és Technológia szakán végezte, diplomáját a Budapesti Műszaki Egyetem, Gépészmérnöki Karán szerezte meg. Szakmai pályafutását 1996-ban a KNORR-Bremse Schienefahrzeuge GmbH-nál fékrendszer tervező mérnökként kezdi, ahol 3D CAD tervezéssel és véges elem alapú modellezéssel foglalkozik. 1997-től 2001-ig a TAROK Kft.-nél projektmérnök. 2002-ben megalakítja saját mérnöki tanácsadó irodáját, az eCon Engineering Kft.-t, melyet ügyvezető igazgatóként a mai napig vezet. A cég meghatározó tevékenységi köre: gyártástechnológiai szimulációs szoftverek, véges elemes analízissel támogatott fejlesztések, vevői igények alapján tervezett fejlesztett speciális célgépek az autóipar és az elektronikai ipar részére, kézi szerelősorok, félautomata és teljesen automatizált gyártósok, robotizált gyártócellák, mérőberendezések, teszterek. Német és angol nyelven beszél, nős, 4 gyermekkel.
koronczi

Koronczi Adrienn, elnökségi tag

FELÜGYELŐ BIZOTTSÁG
dr.-hajnalka-zsolt-majosz

Dr. Hajnalka Zsolt, felügyelő bizottsági tag

1957-ben született, családos, három gyermek apja. A budapesti Marx Károly Közgazdasági Egyetem elvégzése után a Külkereskedelmi Főiskolán tanított, majd 1988-tól a Magyar Külkereskedelmi Bankban dolgozott, különböző területeken (nemzetközi bankkapcsolatok, speciális vállalati termékek, german desk, a vállalatfinanszírozás támogatása, vállalati ügyfél akvizíció, különös tekintettel a külföldi tulajdonú vállalatokra). 1993-98-ban az MKB és a tulajdonos BayernLB valamint az osztrák BAWAG délszáv relációs képviselője volt Ljubljanában. Jelenleg a Joint Venture Szövetség tanácsosa, valamint óraadó a BGE-n. 2013-tól a MAJOSZ felügyelő bizottságának tagja.

petho-aniko-majosz

Pethő Anikó, felügyelő bizottsági tag

1979-ben született, diplomáját 2001-ben szerezte a Szent István Egyetem gazdasági karán. Diploma után 5 évig dolgozott fejvadászként, majd megalapította saját cégét az Aarenson Consultingot, ami több mint 10 éve nyújt kiváló minőségben toborzás-kiválasztási szolgáltatást munkaadók részére. 2013-ban munkáját elismerve Példaképnek választották, majd 2014-ben jelölték a legsikeresebb nő díjára. Szívügye a középkorúak foglalkoztatásának javítása, ezért 2016-ban megalapította a Restart-Up programot, aminek missziója, hogy a 45+-os munkavállalók tudása jobb kiaknázásra kerüljön a munkaerőpiacon. Budapesten él, de szabadidejét a világ felfedezésével tölti. 2013-tól a MAJOSZ felügyelő bizottságának tagja.

nagy-rezs

Nagy Rezső, felügyelő bizottsági tag

1961-ben született Budapesten. 1983-ban üzemmérnöki diplomát szerzett a Bánki Donát Gépipari Műszaki Főiskola gépészmérnöki karán, majd 1991-ben ugyanitt műszaki tanári diplomát szerzett. 1993-ban a Feltalálók Országos Szövetsége INVENCIÓ díjjal tüntette ki. Az elmúlt közel 20 évet az acéliparban és az alkatrészgyártásban töltötte. 2008 óta a Linamar Hungary Zrt. munkatársa. 2017 óta a Magyar Járműalkatrészgyártók Országos Szövetsége Felügyelő Bizottsági Tagja.

Tagjaink körében a főegységek, a részegységek és az alkatrészek gyártói egyaránt képviseltetik magukat.

Kiemelt partnereink: